Persbericht

Verbruggen Food Group neemt meerderheidsbelang in Hagelswag Ontbijtchocolade


Verbruggen Food Group, groothandel voor horeca, grootverbruik en bedrijfsmarkt, heeft een meerderheidsbelang genomen in Hagelswag, het merk voor échte ontbijtchocolade. De investering ondersteunt Hagelswag bij het realiseren van haar groeiambities om échte ontbijtchocolade breder beschikbaar te maken in binnen- en buitenland.

Ronald Versluis
(CEO Verbruggen & Holland Food Group):

“We zijn heel blij dat we Hagelswag als merk in onze stal mogen verwelkomen. Hagelswag heeft zich bewezen het nieuwe antwoord op hagelslag te zijn. De mannen hebben met elkaar de afgelopen jaren een geweldig merk en product neergezet. Wij kunnen niet wachten om Hagelswag naar het volgende niveau te brengen.” Voor de oprichters van Hagelswag is de aansluiting bij Verbruggen Food Group de logische volgende stap in het avontuur van hun bedrijf.”

Robbert Vos en Lennart de Jong (Hagelswag):

“Sinds onze start in 2016 zijn we op missie om échte chocolade terug te brengen op de Nederlandse ontbijttafel en daarbuiten. Nu Hagelswag landelijk beschikbaar is op meer dan 700 locaties (waaronder supermarkten, de betere hotels en koffieketens) kan Hagelswag realistisch verder kijken om ontbijtchocolade óók over de grens te introduceren. Op het gebied van inkoop, logistiek en verkoop hebben we met deze samenwerking een mooie partner gevonden en kan Hagelswag de sterke groei verder doorzetten naar landen als Denemarken en Duitsland waar chocolade bij het ontbijt eveneens een bekend en lekker fenomeen is.”

Hagelswag werd in 2016 gelanceerd door Robbert Vos en Lennart de Jong door middel van een crowdfunding campagne op Kickstarter. Het initiatief werd internationaal nieuws en binnen twee weken werd het streefbedrag opgehaald. In oktober van hetzelfde jaar werd Hagelswag gelanceerd op de grootste chocolade beurs aan de oostkust van de Verenigde Staten, The Big Chocolate Show in New York. Eerder werd Hagelswag bovendien prijswinnaar van de Albert Heijn Product Pitch en verkoopt het ontbijtmerk eveneens aan de betere horeca.

De ontbijtchocolade van Hagelswag onderscheidt zich door het gebruik van de hoogste kwaliteit fair traded chocolade. De productie van Hagelswag vindt plaats in samenwerking met een sociale werkplaats en een percentage van de opbrengst gaat naar de Hagelswag foundation. Hiermee worden wereldwijd voedselprogramma’s ondersteund.

Verbruggen Food Group:

In 2018 werd Verbruggen Food Group overgenomen door Holland Food Group, tevens eigenaar van supermarkt 2 Brüder in Venlo, waarvan in mei dit jaar de tweede vestiging in Enschede werd geopend en het onlangs de H&P supermarkt in Siebengewald overnam. Holland Food Group is de afgelopen jaren Verbruggen aan het versterken door strategische overnames. Onlangs maakte het ook de overnames van zoetwarengroothandel Bos-Gooiland en groothandel in levensmiddelen voor de Oosterse keuken Lucullus bekend. Daarnaast zal de groep in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 langs de A73 in Cuijk betrekken, waardoor de huidige groei de komende jaren gecontinueerd kan worden.

Verbruggen Food Group neemt Lucullus over


Verbruggen Food Group neemt Lucullus over, de specialist op het gebied van kwalitatieve levensmiddelen en keukenbenodigdheden (non-food) die horen bij de Oosterse keuken. Lucullus is sinds 1941 actief als importeur en staat voor producten van betrouwbare kwaliteitsmerken. Dankzij de vele importfaciliteiten die Lucullus heeft opgebouwd zijn inmiddels veel grote en belangrijke A-merken terug te vinden in het assortiment. 

Voor Verbruggen Food Group, onderdeel van de Holland Food Group, is Lucullus een welkome toevoeging. Door de overname wordt het assortiment aanzienlijk vergroot en weet Verbruggen zich te onderscheiden door in te spelen op de vraag naar Oosterse producten.

Ronald Versluis (CEO Holland Food Group):

“Met de acquisitie van Lucullus hebben we wederom een prachtig merk met historie en kwaliteit toegevoegd aan het assortiment van Verbruggen Food Group. Naast het geweldige aanbod, sprak ook het familiaire karakter van het bedrijf ons enorm aan.

Met Lucullus nemen we een belangrijke stap in onze ambitie een toonaangevende speler te worden in de Nederlandse foodservicemarkt.”

Voor Lucullus biedt de overname een kans om mee te varen op de verandering in de markt en de ambities die Holland Food Group daarin heeft.

Rijk Verhoog / Geert Verhoog, bestuurders van Lucullus B.V.: “De heren Verhoog zijn bijzonder trots op de ontwikkeling en groei die Lucullus onder de huidige leiding heeft doorgemaakt. Wij hebben als broers goed nagedacht over de toekomst van Lucullus. De afgelopen tijd groeide de overtuiging dat de overname door Verbruggen Food Group het juiste scenario is voor Lucullus, om de marktpositie zowel in binnen- als buitenland verder te versterken. Wij dragen Lucullus met een gerust hart over.”

In 2018 werd Verbruggen Food Group overgenomen door Holland Food Group, tevens eigenaar van supermarkt 2 Brüder in Venlo, waarvan in mei dit jaar de tweede vestiging in Enschede werd geopend. Holland Food Group is de afgelopen jaren Verbruggen aan het versterken door strategische overnames. Onlangs maakte het ook de overname van zoetwarengroothandel Bos-Gooiland door Verbruggen Food Group bekend. Daarnaast zal de groep in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 langs de A73 in Cuijk betrekken, waardoor de huidige groei de komende jaren gecontinueerd kan worden.

Verbruggen Food Group neemt zoetwarengroothandel Bos-Gooiland over


Verbruggen Food Group en snoep- en chocoladegroothandel Bos-Gooiland maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Bos-Gooiland door Verbruggen. Alle medewerkers van Bos-Gooiland worden behouden, en werkzaam vanuit het hoofdkantoor van Bos-Gooiland in Veenendaal.

Bos-Gooiland is één van de meest toonaangevende bedrijven binnen de zoetwarenhandel, met afzetkanalen zoals markt & evenementenhandel, kiosken, gespecialiseerde snoepwinkels, tankstations en groothandels. Het bedrijf is sinds ruim 60 jaar actief, en heeft is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven in de zoetwaren groothandel.

Verbruggen Food Group, dat deel uitmaakt van Holland Food Group, laat bij monde van Ronald Versluis (CEO Holland Food Group) weten blij te zijn met de overname. “Met Bos-Gooiland voegen wij een sterk merk toe aan het portfolio van Verbruggen Food Group.

Overnames zoals deze passen bij onze missie om de nummer één groothandel van Nederland te worden. Het specialisme van Bos-Gooiland met betrekking tot zoetwaren is een welkome toevoeging aan Verbruggen Food Group”.

Voor Bos-Gooiland betekent de overname de mogelijkheid mee te groeien met de ambities van Verbruggen Food Group. “Wat ons direct aansprak is de ‘no-nonsense’ mentaliteit van Verbruggen Food Group. Wij als Bos-Gooiland zijn uit hetzelfde hout gesneden”, aldus eigenaren Kees en Dolf Bakker. “De samenvoeging van ons aanbod geeft ons een nog sterkere en uniekere positie in de markt. Aan de andere kant zien we ook voordelen bij de inkoop van ons assortiment”. De trotse broers geven met een gerust hart het stokje over aan de Verbruggen Food Group, waarbij Dolf Bakker behouden zal blijven voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Verbruggen Food Group is ruim 100 jaar de onafhankelijke totaalleverancier voor kruidenierswaren in heel Nederland en daarbuiten. Verbruggen biedt onder andere het volledige KW-assortiment voor supermarkten en kenmerkt zich daarnaast in het speciaal aanbod voor supermarkten in de grensregio’s met Duitsland.

In 2018 werd Verbruggen Food Group overgenomen door Holland Food Group, tevens eigenaar van supermarkt 2 Brüder in Venlo. Holland Food Group is de afgelopen jaren Verbruggen aan het versterken door strategische overnames, het bouwen van een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 en het openen van nieuwe supermarkten in Europa langs de Duitse grens. Zo werd onlangs de tweede 2 Brüder vestiging geopend aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede.

Verbruggen Food Group verhuist naar DC van 60.000 m2 in Cuijk


Verbruggen Food Group betrekt medio april 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 m2 op Businesspark Laarakker langs de A73 bij Cuijk. Voor Verbruggen Food Group is de verhuizing noodzakelijk wegens de groei die de groothandel momenteel ondergaat.

Het nieuwe distributiecentrum (DC) wordt gebouwd op 90.000 m2 grond die recent is aangekocht door Aberdeen Standard Investments voor haar fonds Aberdeen Standard European Balanced Property Fund (ASEBPF). Het DC zal de beschikking hebben over 55 loading docks, twee kantoorunits van 1.605 m2 en een mezzanine van 4.977 m2. Verbruggen zal in eerste instantie de helft van het DC betrekken, de overige 27.400 m2 aan warehouse en 1.605 m2 kantoorruimte worden beschikbaar gesteld voor verhuur.

Gunstige ligging langs de A73

De ligging op Laarakker biedt logistieke voordelen doordat het bedrijvenpark direct is aangesloten op de A73 en ook op korte afstand van de A2 en A12 ligt.

Op het businesspark zijn overwegend bedrijven uit de voedsel- gezondheids- en farmaceutische sector gevestigd.

Verbruggen Food Group is al meer dan 100 jaar de onafhankelijke totaalleverancier voor kruidenierswaren in heel Nederland en daarbuiten. Verbruggen biedt onder andere het volledige KW-assortiment voor supermarkten en kenmerkt zich daarnaast in het speciaal aanbod voor supermarkten in de grensregio’s met Duitsland.

In 2018 werd Verbruggen Food Group overgenomen door Holland Food Group, tevens ook eigenaar van supermarkt 2 Brüder in Venlo. Holland Food Group is de afgelopen jaren Verbruggen aan het versterken door strategische overnames. Het nieuwe DC is een noodzakelijk stap, waardoor de huidige groei de komende jaren gecontinueerd kan worden.

Een DC met het oog op de toekomst

Ronald Versluis (CEO Holland Food Group) is blij met de verhuizing: “Momenteel bedienen we ruim 800 verschillende klanten vanuit een centrum van slechts 4.500m2, dat is erg krap. Het nieuwe DC betekent ook dat we een slag kunnen slaan in de automatisering van Verbruggen Food Group, en we in de toekomst de groei kunnen realiseren die wij voor ogen hebben. Het is dan ook niet voor niets dat wij een huurcontract voor 15 jaar hebben afgesloten.” 

“Het is niet voor niets dat wij een huurcontract voor 15 jaar hebben afgesloten.”

Ronald Versluis – Holland Food Group

Eigenaar Aberdeen Standard Investments start deze maand nog met de ontwikkeling van het ambitieuze project. Head of Portfolio Management Hennie Houtveen verklaart content te zijn met het afgesloten huurcontract met Verbruggen. “Verbruggen Food Group is een mooie, ambitieuze partij in wie wij voor de komende 15 jaar een solide huurder hebben. De ruimte die niet door Verbruggen Food Group benut wordt, willen wij invullen met een of meerdere andere huurders.”

Ook de gemeente Cuijk is tevreden met de verhuizing. Zo laat de gemeente weten bij monde van Maarten Jilisen, wethouder Economie, “Wij zijn erg blij met de vestiging van Verbruggen Food Group op het bedrijvenpark. De verplaatsing van de bedrijfsactiviteiten, die onder andere nu in Mill plaatsvinden, naar Haps past binnen onze filosofie om regionale bedrijven een toekomstperspectief in de regio te bieden. Hierdoor blijft de werkgelegenheid voor het Land van Cuijk behouden.”

De bouwwerkzaamheden van het pand, dat door Janssen Wuts Architecten is ontworpen, starten 17 februari. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in april 2021 afgerond. Dan neemt Verbruggen Food Group haar betrekking in de nieuwe vestiging. 

Impressies