Op deze pagina wordt er een wekelijks overzicht bijgehouden voor de bouw van het nieuwe distributie centrum in Haps waar Verbruggen Food Group zich vanaf begin 2021 zal gaan vestigen.


Week 31 | Vakantie tijd

Hal 1:

Het is rustig op de bouw. De meeste vaklieden genieten van hun welverdiende vakantie, waar een enkele bikkel nog doorwerkt. Deze week is er nog gewerkt door de vlechters. Zij hebben hal 1 voorbereid op het storten van het restant van de vloeren gelijk na de vakantie. Verder wordt er nog doorgewerkt aan de metalen gevelbekleding en worden er nog glas-puien geplaatst. Zie de drie foto’s

Hal 2:

Hier is deze week niet veel gebeurd, met uitzondering van het plaatsen van glas-puien. Verder wordt er wel gewerkt door de grondwerkers. Zij graven de wadi’s welke later dienst doen als water afvoer van het overtollige hemelwater.

Komende week zal ook nog rustig zijn/ Het wordt mooi weer, dus zowel thuis als degene die nog werken: geniet van het mooie weer.

Week 30 | Bijna vakantie…

Hal 1:

Er wordt flink doorgewerkt aan de sprinklerinstallatie, een kleine 5 vakken (van de 11) zijn reeds voorzien van buizen, zijn door gekoppeld en de sprinklerkoppen zijn gemonteerd. Er worden voor de vakantie geen vloeren meer gestort. Wel zal de vlechter verder gaan met het aanbrengen van het betonijzer. Dit kan omdat de rest van de hal al geprofileerd is (vlak en op hoogte).

Hal 2:

Hier zijn deze week 3 van de 11 begane grond vloervelden gestort. Tevens is de helft van de 1e verdieping (kantoren) voorzien van de beton-druklaag. Ook is de montage van de aluminium gevel puien gestart. Ter hoogte van de laadkuil aan de kantoorzijde staan alle puien op de 1e verdieping er in, maar moeten nog wel afgesteld worden, waarna het glas gemonteerd kan worden. De staalconstructie is 99% gereed.

In de komende drie weken, week 31, 32 en 33, zijn veel partijen op vakantie. Er zal door een enkele partij nog worden doorgewerkt, maar dat zal in de komende drie weken in de updates te zien zijn.

VDR Bouwgroep wenst iedereen die vakantie heeft of dit binnenkort krijgt een prettige vakantie periode toe.

Week 29

Hal 1:

De staalconstructie is gereed en de dakdekker maakt de laatste strook in de komende week af en dan is het dak 100% waterdicht. Zie foto.
Intussen wordt in de hal hard verder gewerkt aan het profileren van de vloerbanen zodat over enkele weken het restant van de begane grondvloeren gestort kunnen worden. Het reeds gestorte deel van de vloeren is voldoende uitgehard, waardoor het aanbrengen van de sprinklerinstallatie is gestart.
Buitenom worden de laatste geïsoleerde gevelpanelen gemonteerd en worden de prefab beton wanden van de pompkamer gemonteerd. Zie foto.

Hal 2:

De staalconstructie vordert gestaag. Ter plaatse van de eerste verdieping aan de voorzijde van de hal zijn weer een aantal vrachten kanaalplaten gelegd en zijn de sleuven met beton gevuld. De vlechter heeft de eerste grote velden gereed gemaakt om beton te storten. In de komende week zullen 3 complete vloervelden gestort worden. De staalconstructie is nu ca 70% gereed.

Week 28 | En door……

Ook in Hal 2 is aanvang gemaakt voor het storten van betonvloeren. Nog voor de bouwvak vakantie zullen hier 3 ‘’velden’’ gestort worden. Tevens is op de foto te zien hoe de gevels vorderen en de contouren van het kantoor zichtbaar geworden zijn.

Ook de staalconstructie achterin de hal vordert gestaag. Tot aan de vakantie zal de staalconstructie op drie velden na gereed zijn. Vanwege de ‘’trein’’. Die loopt, volgen na de staalconstructie ook de stalen dakplaten en de dakbedekking op de voet. In hal 2 is ca 40 % van de dakbedekking gereed en kunnen we het hemelwater in dat gebied al buiten het gebouw houden.

Week 27 | Na een zeer warme week is er deze week veel regen gevallen. Gelukkig hebben we op een groot deel van Hal 1 al dakbedekking liggen, dus het storten van vloeren kon door gaan.

Hal 1:

– De helft van de betonvloeren is gestort.
– De staalconstructie is begin volgende week gereed, de dakplaten en de dakbedekking volgen op de voet.
– Buiten in het terrein is gestart met het plaatsen van de betonnen opsluitbanden voor het straatwerk

Hal 2:

– Het profileren tbv de betonvloeren is gestart
– De levelers in de laadkuilen zijn geplaatst
– Staalconstructie staat er bijna voor de helft bij
– De dakdekker is begonnen met het aanbrengen van de isolatie en dakbedekking

Week 26 | Wat een hitte…. 32 graden buiten temperatuur, maar ondanks dat houden we het hoofd koel, zijn de mannen buiten gemotiveerd en hebben we deze week weer veel bereikt.

Hal 1:

– De eerste aluminium puien en beglazing is geplaatst
– De eerste vloeren zijn gestort en doormiddel van de grote rol en de ‘’vlindermachines’’ supervlak afgewerkt. Supervlak betekend dat de vloer ook echt supervlak is, de hoogste vlakheidsgraad die haalbaar is in de betonwereld. Zie de foto’s

Hal 2:

– Hier is al een flink stuk kanaalplaten tpv de eerste verdiepingsvloer gelegd.
– Het eerste deel staalplaat dak is gelegd en de dakdekker heeft zijn materiaal naar boven gehesen en zal het eerste gedeelte van het dak volgende week reeds waterdicht zijn.

Week 25/ 26 | Start vliesgevels en aluminium kozijnen.  Start vloer storts hal 1.  Start gevel beplating hal 2

Week 24 | Start dak, storten laadkuil 3

Week 23 | Start gevels

Week 22 | Start kanaal platen vanaf kantoor B, start dakplaten Hal 1, montage levelers laadkuil 1 en 2, start Xella wanden tussen hal 1 en 2

Week 21 | Storten bg kantoor C, n Prefab beton kantoor B, start grondwerk laadkuil 4

Week 20 | Storten vloer laadkuil 2, fundering laadkuil 3,

Week 19 | Start montage staalconstructie, fundatie gestortkantoor C

Week 18 | Diverse fundering, bg. Grondvloer kantoor, betonwerk laadkuil 2 , aanvang staalconstructie (voorbereidingen)

Week 17 | Start laadkuil 2, storten diverse poeren en grondverbetering hal 1, hwa aanleggen onder de hal vloer en Coen jarig

Week 16 | Storten fundatie kantoor A, diverse poeren hal, wanden laadkuil 1

Week 15 | Laadkuil vloer gestort

Vanaf week 14 | Grondverbetering en storten fundatiebalken hal

Week 14 | Dockvloer en wand gestort

Week 13 |Start betonwerk laaddock 1

Week 12 | Waterballet

De start van het werk ging gepaard met veel water. Met veel regenwater en hoge grondwaterstanden was het renteverhoging tegen de elementen. Pas nadat we de bronbemaling mochten aanzetten zijn we kunnen starten met het eerste betonwerker. Gelukkig kregen we ook versterking van de weergoden: het werd droog en daarmee begon “het veld” ook langzaam bewerkbaar te worden.